DRONE FOTOGRAFERING

Jeg er fotograf og arbejder egentlig primært på jorden. Men nu jeg er også “dronefotograf”. ​Egentlig havde jeg aldrig forestillet mig andet end digital spejlrefleks i værktøjs-kassen. ​ Men, en lidt tilfældig tanke + et åndsvagt tilbud fra Kina i min e-mail indbakke ledte min ​opmærksomhed mod et flyvende kamera.

Måske er du landet her fordi du gerne vil vide mere om at lave billeder med din drone. Jeg fortæller dig her hvordan jeg gør og jeg har også en lille hemmelighed som gør at dine billeder altid bliver perfekte.

Sådan laver jeg billeder med drone

​Dronen er nem at håndtere. Ringer telefonen så slipper jeg bare “styre-pinden” og dronen hænger “standby” i luften og venter på nye ordrer. 

Jeg orienterer mig LIVEVIEW via min iPad, ud af dronens kamera.  Cockpittet med alle nødvendige informationer og hjælpeværktøjer formidles ned på jorden via en App og det giver mig overskud til at fokusere på at lave billeder. 

Kameraet er udstyret med en 20 mm f/2.8, med en kende overdrevent skarphed. En optik som giver andre udfordringer i motivet end jeg er vant til.​

9 ud af 10 gange har du en horisont med meget lys, et motiv med mindre lys. Det gør fotografering med drone besværligt når blændenden er fast på 2.8. 

Min Whitebalance indstiller jeg manuelt, eftersom dronen under flyvning godt kunne finde på at lave lidt om på indstillingerne i AUTO 

Imagestyle; skarphed, saturation og kontrast er noget af det jeg tester meget. Men alt afhængig af hvad og hvor jeg laver billeder, skrues der ned for de forud-programmeringer DJI har lavet. Billederne er lige skarpe nok som standard og måske lidt for varme. 

DJI PHANTOM3 PRO KAMERA 

  • ​​Sony EXMOR 1/2.3” Pixels: 12.4 M
  • ​FOV 94° 20 mm f/2.8, focus at ∞​
  • 8s -1/8000s​
  • ISO 100-1600
  • Single Shot
  • Burst Shooting: 3/5/7 shots
  • Auto Exposure Bracketing (AEB): 3/5
  • Time-lapse
  • JPEG, DNG(RAW) 4000 x 3000

Billeder lavet med drone

Det perfekte billede med din drone.

Et foto taget oppefra, skal belyses perfekt, i starten var det altid det jeg flest udfordringer med. Bl.a. lagde jeg mærke til at dronen kunne finde på at ændre på whitebalance undervejs, alt efter om ja, lidt eller meget lys/sol. Ergo, den skal sættes på manuel​ så du ikke skal sidde og bøvle rundt med det når du kommer hjem. ​

Og så har jeg erfaret at det perfekte foto… læs mere her