Drone foto

fotografering med drone

Jeg er professionel fotograf og arbejder egentlig primært på jorden. Men nu laver jeg også Drone Foto som  “drone fotograf”. Egentlig havde jeg aldrig forestillet mig andet end Sony udstyr i værktøjskassen. Men en lidt tilfældig tanke og et åndsvagt tilbud fra Kina i min indbakke ledte min opmærksomhed mod et flyvende kamera. Ja okay, det var det jeg så, på billedet, andre kalder det for en drone.

Siden den gang har jeg testet forskellige droner både med stills og video. Mange modne overvejelse gør at jeg i dag har en DJI Phantom3 Professionel.

KONTAKT MIG HER

Fotografering med drone

Dronen er nem at håndtere. Ringer telefonen så slipper jeg bare “tastaturet” og dronen hænger standby i luften og venter på nye ordrer. Jeg ser via min iPad ud af dronens kamera, så jeg har et godt indblik i motivet. Cockpittet med alle nødvendige informationer og hjælpeværktøjer formidles ned på jorden via en App og giver mig overskud til at fokusere på at lave billeder.

Kameraet er udstyret med en 20mm f/2.8, med en kende overdrevet skarphed, og en optik som giver andre udfordringer i motivet end som jeg er vant til – “styrtende linier” – men så er der lidt ekstra at give sig til når billederne skal redigeres.

 

Drone foto vindmøller

 

Drone VIDEO

Som professionel fotograf er jeg i stand til at dokumentere og fortælle din historie i professionel 4K kvalitet. Jeg laver video og fotografier fra vinkler og perspektiver som man ikke ser så tit.. Med moderne teknologi og udstyr er jeg i stand til at lave Dronefoto og -video som er tilsat mange års erfaring som fotograf.

Tusindvis af billeder der ikke er taget endnu

Jeg ved ikke om jeg nogensinde kommer igennem alle ideerne…

Kreative vinkler

Det er lige før alt er tilladt i højden…

dji Phantom 3 Professional

Når jeg er i luften med dronen skyder jeg udelukkende på AEB. Det giver mig tre billeder(eller 5), et almindeligt, et undereksponeret og et overeksponeret. Jeg gemmer udelukkende mine filer i RAW. Det sikrer mig at jeg har data nok til at lave det billede jeg ønsker. Det betyder også at jeg ikke er så afhængig af whiteblance og Imagestyle, for Raw-filen indeholder al information fra hvid til sort, så jeg kan nemt redigere så billedet får det udtryk jeg ønsker uden at noget er helt udbrændt eller bare sort.

Fra luften er alting anderledes
9 ud af ti gange har du en horisont med meget lys, et motiv med mindre lys. Det gør opgaven mere besværlig end normalt når et foto taget oppe fra, skal belyses perfekt. Min whitebalance indstiller jeg manuelt. Det betyder at mine billeder ikke ændrer sig undervejs og gør den samlede redigering nemmere og hurtigere. Imagestyle; skarphed, saturation og kontrast er noget af det jeg pt. tester. Men alt afhængig af hvad, og hvor jeg laver billeder skrues der ned for de forudprogrameringer DJI har lavet. Billederne er lige skarpe nok standard og måske lidt for varme. Jeg bruger ND filter for at tage noget af det meget lys der findes, når man laver foto fra luften.

FOV 94° 20 mm f/2.8, focus at ∞
Sony EXMOR 1/2.3” Pixels: 12.4 M
8s -1/8000s
ISO 100-1600

 • Single Shot
 • Burst Shooting: 3/5/7 shots
 • Auto Exposure Bracketing (AEB): 3/5
 • Time-lapse

JPEG, DNG(RAW) 4000 x 3000

Køb droner med kamera på Droneland.dk

Inspektion med droner

Den indlysende fordel ved inspektion med en drone er at den kan komme alle de umulige steder eller de steder der før krævede fly, helikopter eller en kran, altså omkostnings-tunge foranstaltninger. I dag er det muligt at inspicere hurtigt og til en attraktiv pris med moderne droneteknologi.

Det er muligt at foretage inspektioner af eksempelvis

 • vindmøller
 • skorstene
 • bygninger, tage, tagrender og murværk
 • Kirker
 • Højhuse, haller
 • Industrianlæg
 • produktionsanlæg, indendørs som udendørs.

De bedste resultater opnås hvis der er fagfolk fra virksomheden tilstede, når der foretages en inspektion med dronen. Således har vi en “instruktør” der kan instruere kameramanden mod, de for jer, optimale optagelser/billeder.

INSPEKTION AF VINDMØLLER

Hele inspektions-forløbet foretages fra jorden. Det som dronen ser, ses også LIVE på dronepilotens skærm på jorden og lagres til øjeblikkelig anvendelse. Video eller fotos kan leveres på stedet eller i høj opløsning via fildeling. Video leveres i 4K

Når man vil inspicere vindmøller og vindmøllevinger i højden gøres dette uden mulighed for andres liv og lemmer.

Droneinspektion af vindmøller kan med fordel bruges som forberedelse til

 • rengøring af vindmøller
 • reparation af vindmøller

INSPEKTION AF SKORSTENE

Inspektion af skorstene kan bidrage til at forebygge skader som følge af vind og vejrpåvirkninger. Inspektion af skorstene skal eliminere muligheden for evt. driftsstop og selvfølgelig give indblik i skorstenens stand

Inspektion med droner er en hurtig og effektiv inspektionsløsning med mange fordele. En drone, der udfører en inspektion kan komme alle de umulige steder, eller de steder der før krævede fly, helikopter eller en kran, altså omkostnings-tunge foranstaltninger. Det er hurtigt og til en attraktiv pris med moderne droneteknologi.